مرکز تخصصی درمان بیماریهای داخلی و غدد و دیابت تلفن اختصاصی 26703044 تلفن مشاوره 09353858583
 
آخرین مطالب
 
صفحات
آشنایی با میوه ها وسبزیهای تابستانی
آشنایی با میوه ها وسبزیهای تابستانی طالبی منبع عالی از ویتامین CوA بوده و در فصل بهار روانه بازار می شود. یک طالبی خوب باید با اعمال مختصری فشار در انتهای آن مقاومت کرده، تو نرود و همچنین بوی شیرین و مطبوعی داشته باشد. از خریدن طالبی هایی که رنگ زرد بسیار تیره و یا عطر و بوی کپکی دارنداجتناب کنید چون طالبی هایی از این قبیل معمولاً بسیار رسیده بوده و زود فاسد می شوند. طالبی را قبل از برش دادن می توان به مدت 2-3 روز در دمای اتاق نگهداری کرد ولی پس از بریدن آن بهتر است که در یخچال نگهداری شود. طالبی را می توان به صورت خام به عنوان صبحانه یا سالاد مصرف نمود(بهتر است دمای آن هنگام مصرف برابر دمای اتاق باشد). خربزه سرشار از ویتامینC بوده و بهترین فصل مصرف آن تابستان است. خربزه مناسب دارای پوست سبز متمایل به زردی بوده و رنگ گوشتش هم نارنجی است و می بایستی دارای عطر و وبوی قوی باشد. خربزه را می توان به مدت 2تا3 روز در دمای اتاق نگهداری کرد ولی پس از برش دادن می بایستی در یخچال نگهداری شود. بهتر است که دمای خربزه هنگام مصرف برابر با دمای اتاق باشد . از آن می توان به عنوان سالاد و یا صبحانه استفاده نمود. زغال اخته منبع غنی از ویتامین C و همچنین فیبر می باشد. هنگام خرید دقت کنید که زغال اخته ها براق بوده و رنگ شان قرمز بسسیار تیره باشد که دلیل بر تازگی آنهاست. آنها را می توان به مدت 2هفته در یخچال نگهداری کرد. قبل از مصرف زغال اخته ها آنها را به خوبی با آب سرد شستشو دهید. زغال اخته دارای طعم بسیار ترشی است که شاید خوشایند ذائقه تمام مردم نباشد. بدین منظور می توان از آن به عنوان طعم دهنده سس ها و یا در انواع نان و کیک استفاده نمود. هلو این میوه منبع خوب ویتامین A می باشد و در فصل تابستان به بازار می آید. بسیار معطر است. از خریدن میوه هایی که در بعضی از نقاط دارای نرمی هستند و یا ضربه خورده یا رنگ سبز دارند، خودداری کنید. هلو در درجه حرارت اتاق به مدت چند روز (3-2) روز قابل نگهداری می باشد. برای نگهداری طولانی ، باید در یخچال نگهداری شوند. چون هلو به ضربه و فشار خیلی حساس است، بهتر است که نگهداری و حمل آنها به دفت انجام شود. هلو بشکل خام در انواع سالاد ، شربت ، پوره و پخته آن بصورت مربا ، مارمالاد مصرف می شود. گلابی گلابی منبع خوب ویتامین C می باشد. پائیز و زمستان فصل رسیدن این میوه است. گلابی باید تحت فشار اندکی رسیده شود. رنگ میوه براساس نوع و واریته آن متفاوت است . نگهداری این میوه در درجه حرارت معمولی سبب می شود که کمی نرم شود. سپس پس از یکی دو روز که در یخچال نگهداری شد، کاملاً رسیده است. هنگامی که گلابی را ورقه می کنید بهتر است سطح آن را باعصاره لیمو آغشته کنید تا از تغییر رنگ گلابی جلوگیری شود، برشهای گلابی خام برای سالاد مصرف می شود. گلابی پخته نیز لذیذ است و در کپکها و تارترها بکار می رود . گاهی همراه با پنیر یا گوشت نیز سرو می شود. توت وحشی منبع عالی ویتامین C و فیبر می باشد.فصل رسیدن آن تابستان است. این میوه باید سفت، گوشتی و کاملاً پر رنگ باشد. نگهداری توت وحشی در یخچال یا درجه حرارت معمولی اتاق فرقی ندارد. به هرحال 2-1 روز قابل نگهداری می باشد. بهتر است این میوه را به هنگام مصرف، بشوئید. توت وحشی بشکل میوه تازه در انواع دسرها، سالادها لکار می رود. توت وحشی پخته در انواع کلوچه و مربا مصرف می شود. انبه این میوه منبع عالی ویتامین های CوA شناخته شده است. در تابستان می رسد.پوست زرد-قرمز دارد. به آهستگی می رسد. طعم شیرین دارد. بهتر است برای رسیدن کامل انبه ، چند روزی در درجه حرارت معمولی اتاق نگهداری شود. پوست آن را بگیرید و داخل آن را بگیرید و داخل آن گود کرده و خارج کنید. البته بهتر است کاسه ای زیر دست خود بگذارید تا آب آن هدر نرود. انبه بشکل خام، در انواع سالاد و خوراکیها مصرف می شود. کدو سبز سرشار از ویتامین C بوده و اغلب در فصل تابستان مصرف می شود. هنگام خرید کدو آنهایی را جدا کنید که قطر کمی داشته و پوست شان براق باشد. کدو سبز را می توان به مدت 3روز یا بیشتر در یخچال نگهداری نمود. خیار خیار سرشار از آب بوده و برای تشنگی مناسب است و در فصل تابستان خریداران بسیاری دارد. خیارهای قلمی جوانتر بوده، پوست شفاف و گوشت لطیفی دارند. پوست خیار می بایستی سبز تیره باشد. خیار را می توان به مدت 5 روز یا بیشتر در یخچال نگهداری کرد. هنگام مصرف آنها را به خوبی شسته و در صورتیکه روی پوست آنها واکس مالیده باشند،حتماً با دقت آنها را پوست بگیرید. نعناع،نمک ، سرکه و سایر سبزیجات معطر را می توان به آن اضافه کرد. هویج منبع غنی از ویتامین A بوده و فصلی که در آن به صورت تازه به بازار می آید پاییز است. هویج های جوان ، لطیف و کوچک ، شیرین ومناسبند. از انتخاب هویج هایی که که نرم ،چروک خورده ویا دارای لک هستند خودداری کنید.هویج را می توان به مدت یک هفته یا بیشتر در یخچال نگه داشت. برای آب پز کردن هویج آن را در آب نمک یا بخار به مدت 8 تا 12 دقیقه بجوشانید. مدت زمان 5 دقیقه برای پخت هویج های ریز کافی است. هنگام پخت در ظرف را نگذارید. اضافه کردن نعناع برای خوش عطر و طعم کردن آن مناسب است. بادمجان منبع خوب فیبر غذایی است. فصل اصلی رسیدن و مصرف آن تابستان است. پوست بادمجان باید نرم، براق و سفت باشد. سر آن باید سبز و تازه باشد. باید نسبت به اندازه سنگین باشد.بادمجان باید در هوای سرد یا یخچال نگهداری شود. پس از چند روز بادمجان کیفیت خود را ازدست می دهند. پوست بادمجان خوردنی بوده و منبع بسیاری از مواد مغذی است.البته مردممعمولاً پوست کنده آن را ترجیح می دهند.

برچسب‌ها: